VaultSpeed verzekert zich van $ 15,9 miljoen aan Serie… | VaultSpeed

VaultSpeed verzekert zich van 15,9 miljoen dollar aan Serie A-financiering voor een snellere groei van zijn platform voor geautomatiseerde gegevenstransformatie

November 16th, 2023

French version
German version

English version

Series A Funding NL Highlight Image

16 november 2023 - Leuven, België - VaultSpeed, het bedrijf voor geautomatiseerde gegevenstransformatie, kondigt aan dat het 15,9 miljoen dollar (15,1 miljoen euro) aan Serie A-financiering heeft verworven. Deze financieringsronde werd geleid door Octopus Ventures, een van de grootste en actiefste durfkapitaalinvesteerders in het VK en Europa, met een extra participatie van de huidige hoofdinvesteerder Fortino Capital, PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Na twee jaar met een omzetgroei van drie cijfers wil VaultSpeed de opbrengst gebruiken om zijn sterke internationale aanwezigheid uit te breiden, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de automatiseringsmogelijkheden van het platform verder te ontwikkelen.

Naarmate steeds meer ondernemingen hun gegevens naar de cloud verplaatsen voor snellere analyses en gegevensgestuurde besluitvorming, merken datateams dat het zonder automatisering nagenoeg onmogelijk wordt om gegevens uit meerdere bronnen te transformeren en integreren zonder in te boeten op kwaliteit of kwantiteit. Volgens marktonderzoek door Gartner zullen de uitgaven van eindgebruikers van de publieke cloud wereldwijd volgend jaar met 17,5% stijgen tot 725 miljard dollar. De uitgaven voor de cloudinfrastructuur vormen het snelst groeiende marktsegment.


VaultSpeed werd vier jaar geleden in België gelanceerd met zaaikapitaal van de Cronos Groep en Fortino Capital, en heeft gegevenstransformatie opnieuw ontworpen. Het vangt gegevenscomplexiteit niet alleen op met transformatie maar consolideert de gegevens ook naar een uitvoerig doelgegevensmodel, zodat data-ingenieurs het op enkele dagen en weken kunnen aanpassen volgens hun vereisten. Dat gaat sneller dan traditionele methoden.

VaultSpeed biedt zijn automatiseringsoplossingen al aan wereldwijde ondernemingen aan, vooral in de financiële, gezondheidszorg- en nutsvoorzieningensector. Het bedrijf is strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met Snowflake, Microsoft en Databricks, en heeft een netwerk van meer dan 30 servicepartners ontwikkeld om klanten op wereldwijd ten dienste te staan.

Alle datateams willen de productiviteit en flexibiliteit vergroten. We automatiseren elke stap van hun datawarehouse of -lakehouse in de cloud. Van installatie tot onderhoud en meer. We kijken ernaar uit om samen te werken met Octopus Ventures. Ze deelden vanaf het begin onze ambitie om de cloudgegevensmarkt radicaal te veranderen. Met deze financiering willen we onze omzet tegen 2025 verdrievoudigen.”
Piet De Windt CEO en medeoprichter van VaultSpeed
“De automatisering van datawarehouses vervangt aan een snel tempo traditionele manieren om datawarehouses aan te maken die ondoeltreffend en verouderd worden. VaultSpeed heeft een automatiseringsplatform zonder code ontwikkeld, wat volgens ons de beste oplossing is om de moderne uitdagingen rond data-engineering aan te pakken. Daarvoor is het vaak nodig om projecten rond bedrijfsinformatie of analyses eerder in een paar uur dan een paar maanden uit te voeren. We zijn blij dat we samenwerken met Piet en Dirk, die hun visie voor hun oplossing tot dusver goed hebben uitgevoerd. We zijn ervan overtuigd dat we hen kunnen helpen om hun ambitieuze plannen voor internationale uitbreiding sneller door te zetten."
Paul Davidson Partner van Octopus Ventures
“We zijn blij dat we Piet De Windt en Dirk Vermeiren en hun team kunnen blijven ondersteunen op hun missie om de grenzen van automatisering te verleggen. Het bedrijf heeft de pandemie en de periode daarna goed doorstaan en kende een aanhoudend succes omdat omdat ze de productiviteit van datateams fundamenteel veranderen. Een must in het huidige AI-tijdperk.”
Marcel van der Heijden Partner at Fortino Capital
“VaultSpeed loopt voorop en gebruikt de opbrengsten om zijn concurrentievoordeel te behouden. We zijn nog maar aan het topje van de ijsberg met het enorme potentieel van automatisering in de datawarehouse- en lakehouse-markt in de cloud. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe AI en onttrekking een revolutie kunnen betekenen voor automatisering en de levering van het doelgegevensmodel."
Dirk Vermeiren CTO en medeoprichter van VaultSpeed
“De automatisering van gegevensmigratie naar cloudomgevingen draagt aanzienlijk bij tot de digitalisering van bedrijven. PMV is enthousiast om VaultSpeed te ondersteunen in hun snelle groei naar een toonaangevende rol in de gegevensruimte. De combinatie van de talenten van het team en extra financiële middelen is een perfect recept voor verder succes.”
Roald Borré Group Manager Equity Investments at PMV
“We zijn ontzettend trots dat we advies hebben gegeven aan Piet en het team van VaultSpeed over deze transformationele financieringsronde. De uiterst snelle uitbreiding van VaultSpeed bewijst dat de geavanceerde automatiseringsmogelijkheden van het gegevenstransformatieplatform van VaultSpeed precies zijn waar de markt naar op zoek is. Bovendien is Octopus Ventures door zijn grote sectorervaring en uitgebreide internationale netwerk de perfecte investeerder om samen te werken met VaultSpeed voor de volgende groeifase van het bedrijf.”
Ben Kolada en Eddie Harding bij ICON Corporate Finance Adviseurs

PERSCONTACTEN

Piet De Windt
CEO & Co-Founder
VaultSpeed
email hidden; JavaScript is required
email hidden; JavaScript is required

Jan Poté
Perscontacten voor VaultSpeed
WMH Project
+32 (0) 475 92 55 82
email hidden; JavaScript is required

OVER VAULTSPEED

VaultSpeed is voor toonaangevende bedrijven de oplossing bij uitstek voor geautomatiseerde gegevenstransformatie. Het combineert automatiseringssjablonen, een gegevensmodellering-GUI en metagegevensopslag in één platform en helpt zo bedrijven om de levering en het onderhoud van hun datawarehouse of lakehouse in de cloud te verbeteren. VaultSpeed heeft kantoren in Londen, Seattle, Leuven en Vilnius, en werkt met bedrijven als HDI, Olympus, Eurocontrol of Bleckmann.

www.vaultspeed.com

OVER OCTOPUS VENTURES

Octopus Ventures is een van de grootste en actiefste durfkapitaalinvesteerders in het VK en Europa. Ze investeren in en ondersteunen de mensen, ideeën en sectoren die de wereld veranderen.

Het bedrijf heeft expertise ontwikkeld in zeven sectoren: B2B-software, klimaattechnologie, consumententechnologie, deep tech, fintech, biotech en gezondheidszorg, en heeft meer dan 180 bedrijven in het VK en Europa ondersteund, inclusief successen als Zoopla, WaveOptics en Depop. Octopus Ventures investeert in mensen en teams zodra ideeën op een pagina worden gezet tot en met de latere fasen van groei, het verstrekken van kapitaal, expertise en samenwerkingsverbanden.

Octopus Ventures beheert 1,9 miljard pond voor retail- en institutionele beleggers en investeert jaarlijks 200 miljoen pond. Het is een onderdeel van Octopus Investments, een investeringsbedrijf dat investeert in de mensen, ideeën en sectoren die de wereld zullen veranderen.

www.octopusventures.com

OVER FORTINO CAPITAL

Fortino Capital is een Europese investeringsmaatschappij die zicht richt op sterk groeiende B2B-softwareoplossingen die twee private equity growth fondsen en twee venture capital fondsen beheren. Fortino heeft kantoren in België, Nederland en Duitsland, en steunt uitzonderlijke en ambitieuze ondernemers in Europa. De VC portefeuille van Fortino omvat onder andere Vertuoza (BE), TechWolf (BE), Timeseer.ai (BE), Zaion (FR), Salonkee (LUX), Sides (DE), D2X (NL), Peers (DE), Reveall (NL) en Kosli (NO). De PE growth portefeuille van Fortino Capital omvat onder andere VanRoey (BE), BizzMine (BE) MobileXpense (BE), Efficy CRM (BE), Tenzinger (NL), SpeakUp (NL), Cenosco (NL), Maxxton (NL), Stardekk (BE) en Bonitasoft (FR).

www.fortinocapital.com

OVER PMV

PMV is een investeringsmaatschappij die een duurzame Vlaamse economie bouwt. Dat is de motor van onze welvaart en ons welzijn. We werken samen met ambitieuze bedrijven en projecten die zich richten op sociale impact en financiële opbrengsten. PMV financiert veelbelovende bedrijven vanaf het prille begin via groei en internationalisering. PMV biedt op maat gemaakte financiële oplossingen voor alle ondernemers met een goed bedrijfsplan en een sterke directie. Het doet dat met kapitaal, leningen en garanties. Het bedrijf voert met en voor de regering en andere partners projecten uit die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio van 1,7 miljard euro aan beheerde activa.

www.pmv.eu

OVER BNP PARIBAS FORTIS PRIVATE EQUITY

BNP Paribas Fortis Private Equity is de participatiemaatschappij van BNP Paribas Fortis. Het bedrijf is sinds de jaren 1980 actief op de private-equitymarkt in België. BNP Paribas Fortis Private Equity verwerft op dit moment minderheidsbelangen en biedt mezzaninefinanciering aan sterk presterende middelgrote bedrijven. BNP Paribas Fortis Private Equity investeert ook in gespecialiseerd risicokapitaal en private equity-fondsen op de Belgische markt. Rechtstreekse participaties van BNP Paribas Fortis Private Equity zijn onder meer Studio 100, Konings, eTheRNA, Hannecard, Quality Assistance en PointChaud.

companies.bnpparibasfortis.be/PrivateEquity

OVER CRONOS GROEP

Bij de Cronos Groep verenigen we ondernemerschap met een passie voor innovatie. Onze technologische expertise wordt ingezet om niet alleen kansen te creëren, maar ook groei te bevorderen en visionaire ideeën tot leven te brengen. We investeren actief in startups, ondersteunen veelbelovende concepten en bieden de benodigde middelen, mentorship en knowhow voor hun succes. Met de ondernemersgeest die in ons DNA verankerd is, streven we ernaar een toekomst te creëren waarin innovatie en menselijke vooruitgang hand in hand gaan.

www.cronos-groep.be

OVER ICON CORPORATE FINANCE

ICON heeft kantoren in Londen, Bristol en San Francisco, en specialiseert in internationale fusies en overnames en fondsenwerving. Het werkt nauw samen met de wereldwijde gemeenschappen van fusies en overnames, risicokapitaal, private equity en CVC. Bij de vele deals heeft ICON advies verleend over exits aan bedrijven als Accenture, Crayon, Aptean, IQVIA, Aviva, NTT, Syniti, Telstra, en deed het aan fondsenwerving met JP Morgan, Synova, BGF, YFM, Mobeus en Moodys. De sectoren waarin het bedrijf expertise heeft, zijn onder meer AI & DataTech, FinTech, Cyber, HealthTech, Digital Media, EnablingTech, Enterprise Software en Managed Services.

Spread the word